Yin Yoga en Meditatie

Een weekend lang Yinnen en mediteren. Genieten van de rust en de stilte in het prachtige klooster Sint Willibrordsabdij te Doetinchem. Tijd voor jezelf om te verdiepen en te verstillen, om te leren Zijn met wat er is. Op de stilste plek van Nederland; werkelijk een unieke locatie!

Op  vrijdag komen we tussen 17 en 18 u aan. We starten om 18 u met een eenvoudige broodmaaltijd gevolgd door een kennismaking en avondprogramma. Naast het programma is er voldoende tijd om een wandeling te maken.

Op de kennismakingsavond is er een XL yin. We nemen ruim de tijd voor ontspanning en bezinning op je intentie voor het weekend.

Op vrijdag/zaterdag zullen we afwisselend yinnen en meditatie beoefenen. Tijdens de weekenden staat de transitie van de derde naar de vierde en vijfde dimensie centraal. Alle beoefening van Yin en Meditatie draaien om dit thema!

Op zondag vervolgen we dit programma en ronden we rond 17 u af.

In stilte zijn

Omdat verdieping en verstilling het uitgangspunt van de retraite is, is het fijn  om de retraite zoveel mogelijk in stilte door te brengen. Dat zal voor velen even wennen zijn omdat het gewoon niet bekend is. Daarom wil ik graag toelichten wat het inhoudt.

Het betekent dat we  na de introductie de stilte in acht gaan nemen. De maaltijden nuttigen we dus ook in stilte. Dit maakt dat alle ‘social talks’ niet hoeven en voor rust in onszelf zorgen. Het is een extra dimensie om in stilte te eten, te lopen, te zijn met anderen. Alles ervaar je intenser en vrediger. Wanneer je dit nog nooit hebt meegemaakt, is het in het begin wat onwennig. Maar je zult merken dat dit snel voorbij gaat: de stilte is echt héérlijk! Tijdens de lessen is er gelegenheid om vragen te stellen, en te delen wat je beleeft.

Wanneer je toch graag iemand wilt spreken, dan kan dat natuurlijk wel. Er is géén verbod. We vragen je echter wel om dit buiten of op je kamer te doen en de stilte in en met de groep in acht te nemen en te respecteren. Want het werkt verstorend als mensen fluisteren/praten waar anderen van de groep bij aanwezig zijn. Dus praten is zeker geen verbod, maar doe het in afzondering!

Praktische informatie

Wat: Yin Yoga en Meditatie Retraite Mayin
Waar: St. Willibrords abdij te Doetinchem
Wanneer: 17-3-2023 t/m 19-3-2023

 

najaar: 29-9 t/m 1-10-2023 vooralsnog (Doetinchem)

financiële vergoeding: €439,00 o.b.v. een éénpersoonskamer *