Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van Yoga die al heel oud is. Zoals alle vormen van yoga afstammen van de Hatha Yoga, zo stamt de Yin Yoga ook af van de Hatha.

Het verschil tussen Yin en Yang (andere vormen van) Yoga is de manier van beoefenen. De Yang doen we actief, bewegend en kort. Vaak ook met een redelijke inspanning erbij. De Yin Yoga doen we passief, stil en lang. Met zo min mogelijk inspanning erbij. We proberen alle Yang energie te laten voor wat het is en ons te richten op de Yin energie: het ontvankelijke principe.

Yin Yoga is daarom meditatief van aard. Het helpt je om via mindfulness te beoefenen en te ontspannen, door de verkramping heen te zakken. Het is het toelaten van de verkramping en fysieke weerstand wat maakt dat de verkramping jou loslaat. 

Yin Yoga biedt veel hulp en ondersteuning bij overspannenheid, burn-out, ADHD, HSP, fysieke klachten of blessures (vooral ook aan de rug en gewrichten), herstelfasen van een ziekte, activeren van het zelf herstellend vermogen, kennis over en van het lichaam, contact met je gevoelsleven, bewustwording in allerlei ‘lagen’.

Yin Yoga is tegenwoordig een ‘must’ voor degene die écht wil ontspannen en daarna bijvoorbeeld in een diepe slaap weg wil dommelen. Sommigen zijn vergeten hoe werkelijke ontspanning eigenlijk voelt…

Yin Yoga werkt diep op het bindweefsel van ons lichaam dat een groot deel van ons lichaam bevat: huid, vet, lymfe, botten en gewrichten; het is allemaal bindweefsel. Dit weefsel ver-bindt ons lichaam en speelt daarmee een cruciale rol tussen alle ogenschijnlijk ‘losse componenten’.

Daarom werkt Yin Yoga ook diep in op ons lichamelijk bewustzijn. Wat weten we nu eigenlijk over en van ons lichaam? En zijn we niet pas écht geïnteresseerd als het ‘te laat’ is? En welke aandacht hebben we dan voor ons lichaam? Is dat niet vaak een afwijzende vorm van aandacht? Yin Yoga helpt je om beter in contact te zijn met je lichaam zodat je eerder kan herkennen wat er nodig is.

Yin Yoga is een prachtig middel om je diep te ontspannen zodat het lichaam zich optimaal kan vernieuwen en je geest leert om ook eens ‘leeg’ te zijn.

Wil je weten wat Yin Yoga bij Mayin voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis proefles!

Sinds de 1,5 meter afstand regel, bedraagt de groepsgrootte maximaal 6 personen. Hiermee is Mayin een veilige omgeving om heerlijk te kunnen ontspannen en geïnspireerd/opgeladen weer naar huis te kunnen gaan.

Lestijden live 1 uur lessen: vanaf oktober €10,50 per les

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 19.00-20.00 u
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 20.30 – 21.30 u

Lestijden live 1,5 uur lessen: vanaf oktober €15,75 per les (verdieping met thema’s)

dinsdag 9.30 – 11.00 u
woensdag 18.30 – 20.00 u
donderdag 9.30 – 11.00 u
donderdag 11.15 – 12.45 u


Het zoomen als ‘noodmaatregel’ heeft ook een positief gevolg. Na de zomervakantie is er dagelijks een zoom yin yoga les te volgen. Via Zoom kan je een gemiste les inhalen, maar ook nog een extra les volgen. Het biedt mogelijkheden voor hen die ver moeten reizen, of om een andere reden (nog) niet kunnen deelnemen aan de live-lessen in de studio. Inmiddels kunnen we een live-les prima combineren met zoom voor de thuisblijvers, en voelt iedereen zich er comfortabel bij.

Lestijden Zoom yin yoga 1 uur: (onbeperkt volgen van alleen de 1 uur lessen per week €10.50/Live yogi’s krijgen 50% korting en kunnen een 10-strippenkaart aanschaffen voor tien keer/inclusief gratis deelname meditaties)

maandag en donderdag 19.00 u
dinsdag en donderdag 20.30 u

Lestijden Zoom yin yoga 1,5 uur: (onbeperkt volgen én toegang tot ALLE lessen via zoom €15,75/Live yogi’s krijgen 50% korting en kunnen een strippenkaart aanschaffen voor tien keer/inclusief gratis deelname meditaties)

woensdag 18.30 – 20.00 u
donderdag 9.30 – 11.00 u


NIEUW NA DE ZOMER:

BEGELEIDE MEDITATIE  VAN 30 MINUTEN.
GRATIS: voor zoom-strippenkaart houders en voor zoom-leden

Lestijden zoom meditaties:

dinsdag 21.45 – 22.15 u
donderdag 8.30 – 9.00 u

Mijn naam is Maaike

Zullen we kennismaken?

Bel met 06 27 85 86 77 of laat een bericht achter!