Yin Yoga

 Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van Yoga die al heel oud is. Zoals alle vormen van yoga afstammen van de Hatha Yoga, zo stamt de Yin Yoga ook af van de Hatha.

Het verschil tussen Yin en Yang (andere vormen van) Yoga is de manier van beoefenen. De Yang doen we actief, bewegend en kort. Vaak ook met een redelijke inspanning erbij. De Yin Yoga doen we passief, stil en lang. Met zo min mogelijk inspanning erbij. We proberen alle Yang energie te laten voor wat het is en ons te richten op de Yin energie: het ontvankelijke principe.

Yin Yoga is daarom meditatief van aard. Het helpt je om mindfulness te Zijn en te ontspannen, door de verkramping heen te zakken als het ware. Het toelaten van de verkramping en fysieke weerstand maakt dat de verkramping jou loslaat.

Yin Yoga biedt veel hulp en ondersteuning bij overspannenheid, burn-out, ADHD, HSP, fysieke klachten of blessures (vooral ook aan de rug en gewrichten), herstelfasen van een ziekte, activeren van het zelf herstellend vermogen, kennis over en van het lichaam, contact met je gevoelsleven, bewustwording in allerlei ‘lagen’.

Yin Yoga is tegenwoordig een ‘must’ voor degene die écht wil ontspannen en daarna bijvoorbeeld in een diepe slaap weg wil dommelen. Sommigen zijn vergeten hoe werkelijke ontspanning eigenlijk voelt…

Yin Yoga werkt diep op het bindweefsel van ons lichaam dat een groot deel van ons lichaam bevat: huid, vet, lymfe, botten en gewrichten; het is allemaal bindweefsel. Dit weefsel ver-bindt ons lichaam en speelt daarmee een cruciale rol tussen alle ogenschijnlijk ‘losse componenten’.

Daarom werkt Yin Yoga ook diep in op ons lichamelijk bewustzijn. Wat weten we nu eigenlijk over en van ons lichaam? En zijn we niet pas écht geïnteresseerd als het ‘te laat’ is? En welke aandacht hebben we dan voor ons lichaam? Is dat niet vaak een afwijzende vorm van aandacht? Yin Yoga helpt je om beter in contact te zijn met je lichaam zodat je eerder kan herkennen wat er nodig is.

Yin Yoga is een prachtig middel om je diep te ontspannen zodat het lichaam zich optimaal kan vernieuwen en je geest leert om ook eens ‘leeg’ te zijn.

 

Lesdagen Lestijden
Dinsdag avond 19:00 – 20:00
20:30 – 21:30
Woensdag avond 18:30 – 20:00
20:30 – 21:30
Donderdag ochtend 09:30 – 11:30
Donderdag avond 19:00 – 20:00
20:30 – 21:30

 

Neem via de mail contact op voor informatie


Bel met 06 27 85 86 77 of laat een bericht achter!